love

title bar

Sunday, April 27

Resepi Cheesekut

Resepi Cheesekut



Assalamualaikum...Morning....  ^_^


Haryni baru berkesempatan nak wat cheesekut...Dah lama sangat nak makan...nak beli macam tak berbaloi...better buat sendiri leh makan puas-puas..hehehehe




Bahan-bahannye



 Bahan-Bahannye :-



*     1 pack biskut hup seng Cream Cracker @ hup seng deluxe cracker 
       taw.. nak guna biskut marie pon boleh...


*     1/2 tin susu pekat (klu korang tak suka manis , boleh kurangkan 1/4
       @ sesuka rasa) 6 sudu besar susu full cream


*      Susu Dutchlady full cream...Malas nak pergi kedai jauh-jauh kat 
        kedai tu ada susu dutchlady full cream for kids jer..tibai jer lah..
        huhuhu



*       Cream cheese Tantura...




 Untuk Topping boleh guna Biskut oreo @ coklat rice...



Cara-Caranye...


1. Masukkan Cream Cheese
2. Tuang Susu Pekat
3. Kalau tak nak manis tuang sedikit2 dulu...
4. Masukkan 6 sudu besar susu Full Cream , yg ni agak-agak lah...jgn cair sgt & jgn pekat sgt taw...
5. Blender semua bahan-bahan tadi sehingga sebati.
6. Adunan cream cheese dah siap utk di buat lapisan... ^_^



Selepas itu...

Susu full cream letak dlm mangkuk untuk nak celup biskut dalam susu...
jgn rendam biskut, cuma nak bg lembap sahaja....

INGAT jangan celup lama-lama taw...

Kemudian susun dalam bekas dan lapiskan dgn adunan cream cheese tadi
Ulang langkah yang sama celup , susun , tuang cream cheese berulang kali sehingga habis...



Mudah Kan..???

Jommmm Cuba.....





  










 sebelum makan ...sejukkan dulu dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 6-8jam taw...
Sedapnyeeeee...Jemput makan...^_^





Wednesday, April 23

Kepentingan Air Kosong




Pentingnya Air Kosong Untuk Badan Kita...


Assalamualaikum..salam sejahtera semua...^_^

Nabila nak cerita sikit tentang kepentingan air dalam tubuh badan kita..
Air adalah sumber alam yang paling penting dalam kitaran hidup kita 
seharian bukan hanya manusia sahaja taw tapi haiwan,tumbuhan juga 
memerlukan air untuk meneruskan hidup..
Tapi tak semua orang suka minum air kosong ni taw..ada sesetengah 
orang yang nak termuntah bila minum air tak berperisa ni..tapi macam 
mana sekalipun kita kena paksa jugak minum air kosong sebab khasiat air 
kosong tak sama dengan khasiat air manis....

Nabila nak cerita sikit kepentingan minum air kosong ni..lepas baca ni 
mesti yang tak suka pun jadi suka minum air kosong...hehehehe






Ada 8 kebaikan minum air kosong / air putih / air masak / air mineral



1. Menguruskan badan

    bila kita banyak minum air kosong kita akan dapat mengekalkan 
    metabolisma             badan, air kosong juga tidak mempunyai kalori 
    seperti air berperisa..jadi kita boleh kurus taw la kalau kita mengamalkan 
    banyak minum air kosong..

2. Meningkatkan kesuburan

    nabila tak cakap la orang yang kurang minum air kosong tak subur ye,
    semua tu kuasa tuhan tapi sains membuktikan jika kita mengambil
    lebih air kosong ianya boleh merangsang penghasilan hormon
    lelaki dan wanita..

3. Melancarkan sistem pencernaan

    Meminum air masak boleh membantu usus mencernakan makanan
    dengan cepat dan mengelakkan sembelit...

4. Melambatkan tumbesaran kanser

    Air Kosong juga boleh melambatkan pertumbuhan kanser dan
    mencegah penyakit hati dan ginjal..

5. Kecantikkan kulit

    Wahhhhh...air kosong jugak memberi kelembapan semulajadi kepada
    kulit dan melambatkan proses penuaan..kulit tidak kering dan 
    lambat berkedut..

6. Tubuh lebih segar dan sihat 

     Membersihkan tubuh dan membekalkan zat yang diperlukan oleh
     tubuh badan kerana air merupakan bahagian terbesar dalam 
     tubuh badan kita...

7. Menyembuhkan penyakit jantung

    pengambilan air kosong yang secukupnya boleh membantu badan 
    kita menyingkirkan toksin yang berlebihan.

8. Ubat kepada penyakit strok

    Air membantu melancarkan kembali pengaliran darah,melembutkan 
    otot dan ligamen yang tegang,membantu buah pinggang dan hati 
     menyingkirkan lebihan toksin..

Jadi jommm kita minum air kosong untuk tubuh badan kita supaya kita 
sentiasa sihat & cantik...
Paling kurang pun minum la 8 gelas sehari ye..^^,

TIPS SHAKLEE 1 LITER AIR = 25 KG BERAT BADAN KITA.. 
contohnya kalau berat bdan kita 50kg,..kita kena la minum 2 liter sehari....





Monday, April 21

Kenali ESP




Soya Penyebab Kanser..??

Kenali ESP dan kenapa ianya berbeza...

Sejak akhir-akhir ni..ramai sangat yang bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..nabila nak terangkan sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...

ESP ialah protein..kenapa protien penting..??


  • Sebab Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.

  • APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga..

  • Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat...

  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

Bahagian tu sure dah tau kan..Jadi..
Nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? 

JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :


INFO : Produk ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN


  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni..

  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secaragenetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan..

  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped...

  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang..

  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat...

  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result..

  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protien tidak menambah cukup kalsium...






Sunday, April 20

Master Celebration..^^,


Master Coordinators Celebration Wan Fatihanum


Assalamualaikum semua....Salam hary ahad...^_^
harinie nak citer sikit tentang semalam..Semalam berlangsungnya Master Celebration Wan Fatihanum iaitu nanny saya di Pullman Hotel Putrajaya...First time jumpa dengan nanny...Alhamdulillah seronok sangat-sangat rasa berjumpa dengan Nanny...Nanny comelll sangat-sangat...hehehe

Semalam dapat kata-kata semangat dari Nanny Hanum..Insallah saya akan berusaha lebih dari demi Keluarga saya yang tersayang....

Kenangan bersamamu tetap dalam ingatan...



 with Nanny Hanum

with my Mummy..Mummy Fiza Zasmi..
Love u..^_^



ber selfie..hehe





Sunday, April 13

Set Menyusu Shaklee



Assalamualaikum... Ramai ibu-ibu yang menyusukan anak tertanya-tanya camne nak memberi khasiat kepada anak kita yang menyusu badan...Okey...Aryni Nabila nak ceritakan kebaikan Set Menyusu Shaklee...




ESP

  1. Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
  2. Memekatkan susu ibu
  3. Sebagai milk booster
  4. Bantu hilangkan parut jerawat di muka
  5. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
  6. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  7. Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan
  8. Menyokong kesihatan imunisasi badan
  9. Mengawal paras kolestero
  10. Menyokong kesihatan jantung dan prostat
  11. Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik

ESP membantu membentuk sel-sel badan kita yang sihat...Sel yang sihat akan dapat menyerap nutrien dari vitamin lain yang kita makan dengan lebih baik...Sekiranya sel kita tidak sihat, vitamin akan mengambil masa lebih lama utk diserap dengan efektif ke dalam badan kita...So lambatlah sikit baru nampak kesannya...
Sebaiknya ambil ESP sebagai basic vitamin anda...


Kenapa perlu pilih ESP Shaklee? 


Sebab ESP dijamin bersih & selamat kerana ia non GMO – diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualitinya...
Bonusnya kulit gebu, cantik berseri & lebih anjal daripada biasa taw...




ALFALFA


Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu..




1)    Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh                  manusia.

2)  Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang       penghasilan susu ibu (milk booster)

3)   Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas...

4)   Membantu membuang angin dalam badan..


5)  Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan..

6)  Melegakan sakit sendi dan belakang..

7)  
Menghilangkan kelesuan dan tekanan..

8)  Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)

9)  Memberi kelegaan semasa haid..

10) Merawat arthitis..

11) Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema..

12) Mencuci usus bagi membuang toksik..

13) Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah          pinggang..


14) Meneutralkan asid dalam badan..

15)  Merawat masalah keputihan pada wanita..

16)  Membesar dan menegangkan payudara


17) Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri..

18)  Memulihkan urat selepas bersalin..


19) Membantu masalah penghadaman dan pencernaan..

20) Meningkatkan stamina seorang suami..

21) Melegakan sembelit ttapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit taw!!



Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat...Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat...Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu...


Amek Perhatian :  Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE taw...




OSTEMATRIK

 

Satu biji ostematrik bersamaan segelas susu dan 80 biji badam..
dengan mengamalkan ostematrik ini tiada lagi masalah sembelit,kekejangan otot,simpul biawak dan segala mcm yang berkaitan dengan otot,,,insyaallah,,,,kerana ostematrik ini membekalkan bukan hanya kalsium juga vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang temulang....



khasiat yang di perolehi jika mengamalkan ostematrik secara konsisten:


* tekanan darah berada di tahap normal.
* melancarkan saraf.
* memberi mood yang baik.
* gigi dan tulang menjadi kuat.


kesan jika kekurangan kalsium:


* kaki dan tangan selalu rasa kebas.
* sering sakit pinggang.
* selalu murung.
* selalu rasa nak marah.
* rasa kejang.


sebab itulah ibu menyusu dan ibu hamil di galakkan mengambil ostematrik ini...anda percaya tak ostematrik ini juga membantu memperbanyakkan susu ibu yang menyusu??? Ostematrix memang  amat membantu kerana itu ostematrik ini ada di dalam set penyusuan,set kehamilan dan set berpantang.


bila badan segar...tiada masalah kemurungan ia amat membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali sebab itu oste ialah antara vitamin yang dimasukkan ke dalam set 3M....untuk pengetahuan anda dalam alfalfa juga turut ada kalsium tetapi dalam jumlah yang sedikit...




VITALEA


Penggunaan harian, Vita-Lea boleh...

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh..
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata..
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi..
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas..


Siapa yang perlukan Vita-Lea???



Secara umumnya Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang..Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi hampir seluruh badan. Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea ialah......

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat 

Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi

Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi

Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot

Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang

Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak

Vitalea tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet


LECITHIN

Hari ini saya nak share tentang kebaikan Lecitihin...Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang...
Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda????

kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu???

  • Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.

  • Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.

  • Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan.
  • Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi

Maka selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan???Jawapannya ialah ya selamat diambil...


LECITHIN


· Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) – yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone

· Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)

· Untuk commercial didapati dari telor, jagung & kacang soya

· Fat Emulsifier – Metabolisma lemak 




KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN...


1. PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)




· Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.



· Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)

· Membantu mengawal paras triglycerides

· Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.

· Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

· Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
· Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
· Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin

3. UNTUK KAUM TUA

· Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
· Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb

4. UNTUK PENGHADAMAN

· Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

5. UNTUK SEL

· Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
· Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)

· Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
· Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber

HASIL PENYELIDIKAN (R&D)

· Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol
· Lecitin daripada telor boleh tetapi tidak bergitu berkesan



MENGAPA SHAKLEE????


· Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.
· Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
· Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
· Kepekatannya.
- 1 kapsul : 520 mg lecithin
  78 mg phosphatidycholine
  47 mg phosphatidylinositol
Set Menyusu Shaklee adalah set yang memang terbaikkkkk...^_^
Bagi anak-anak yang sihat & cergas...









Tips Pemakanan Ibu Yang Menyusu...






Sunday, April 6

ViVix Shaklee TErbaikkk



Khasiat Vivix dalam menyembuhkan pelbagai penyakit serius..!!!




ASSALAMUALAIKUM..Morninggggg...^_^
Harinie jom saya cerita sikit khasiat vivix ni okeyyy..




Vivix  adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. ..



Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi...

Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA dalam badan kita...

Memperbaiki DNA 

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel

Semakin tubuh kita terdedah kepada penenuaan,semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga...Ianya boleh menurunkan fungsi-fungsi sel dalam tubuh kita..Vivix membantu menguatkan sel dalam tubuh badan manusia...


Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.






10 KEBAIKAN VIVIX



1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan

2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius

3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung

4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis

5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf

6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk

7) Membantu dlm proses penurunan berat badan

8) Menyokong kesihatan mata

9) Meningkatkan kesihatan imum badan

10) Menggalakan kesihatan keseluruhan


Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit-penyakit seperti...

• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh




Vivix adalah produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah untuk masalah-masalah kesihatan...

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar.TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari..


Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.