Resepi Cheesekut
Assalamualaikum...Morning.... ^_^
Haryni baru berkesempatan nak wat cheesekut...Dah lama sangat nak makan...nak beli macam tak berbaloi...better buat sendiri leh makan puas-puas..hehehehe
Bahan-bahannye |
Bahan-Bahannye :-
* 1 pack biskut hup seng Cream Cracker @ hup seng deluxe cracker
taw.. nak guna biskut marie pon boleh...
taw.. nak guna biskut marie pon boleh...
* 1/2 tin susu pekat (klu korang tak suka manis , boleh kurangkan 1/4
@ sesuka rasa) 6 sudu besar susu full cream
@ sesuka rasa) 6 sudu besar susu full cream
* Susu Dutchlady full cream...Malas nak pergi kedai jauh-jauh kat
kedai tu ada susu dutchlady full cream for kids jer..tibai jer lah..
huhuhu
kedai tu ada susu dutchlady full cream for kids jer..tibai jer lah..
huhuhu
* Cream cheese Tantura...
Untuk Topping boleh guna Biskut oreo @ coklat rice...
Cara-Caranye...
2. Tuang Susu Pekat
3. Kalau tak nak manis tuang sedikit2 dulu...
4. Masukkan 6 sudu besar susu Full Cream , yg ni agak-agak lah...jgn cair sgt & jgn pekat sgt taw...
5. Blender semua bahan-bahan tadi sehingga sebati.
6. Adunan cream cheese dah siap utk di buat lapisan... ^_^
Susu full cream letak dlm mangkuk untuk nak celup biskut dalam susu...
jgn rendam biskut, cuma nak bg lembap sahaja....
INGAT jangan celup lama-lama taw...
Kemudian susun dalam bekas dan lapiskan dgn adunan cream cheese tadi
Ulang langkah yang sama celup , susun , tuang cream cheese berulang kali sehingga habis...
Mudah Kan..???
Jommmm Cuba.....
sebelum makan ...sejukkan dulu dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 6-8jam taw...
Sedapnyeeeee...Jemput makan...^_^
1 comment:
Sedapnyeeeee...hehehe
Post a Comment