love

title bar

Monday, December 22

Ostematrix Shaklee Bantu Atasi Sakit Pinggang



Ostematrix Shaklee Bantu Atasi Sakit Pinggang...!!!






Sakit pinggang juga boleh menjadi tanda awal masalah ‘osteoporosis’ atau dalam kata lain tulang reput...Walaupun nampak ringan dan bukannya penyakit berbahaya tetapi sedikit sebanyak akan mengganggu rutin harian kita... Masalah kurang lawas jika dibiarkan boleh membawa kepada masalah buasir... Dari sakit sikit parah pula jadinya... 

Maka, apakah cara untuk mengatasi masalah-masalah ini???

Mudah saja..... Anda perlukan Kalsium... Tetapi bukan sembarangan kalsium kerana penyerapan kalsium memerlukan bantuan dari mineral lain seperti magnesium, boron, mangan dan sebagainya... Tanpa kesemua mineral ini, kalsium tidak diserap sempurna oleh badan dan anda tidak akan mendapat kesan terbaik.... Jadi apakah pilihan terbaik anda???



Pilihan terbaik anda semestinya dengan Ostematrix Shaklee !!!


Kenapa Ostematrix Shaklee..???


  • Mengandungi kalsium dari unsur semulajadi yang paling mudah diserap oleh badan
  • Dilengkapi dengan magnesium, Vitamin D, boron, Vitamin K dan mangan yang membantu memastikan penyerapan kalsium oleh badan adalah sempurna untuk kesan terbaik...
  • Terbukti secara klinikal...
  • Vitamin semulajadi...

Keistimewaan Ostematrix Shaklee ?


  • Membantu mengatasi masalah sakit pinggang, sakit lutut, sengal-sengal badan dan sakit otot...
  • Menguatkan tulang dan gigi...
  • Membantu melawaskan dan mengatasi masalah sembelit..
  • Mengatasi simptom ‘morning sickness’ dan mengurangkan alahan..
  • Membantu mengatasi simptom PMS...
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal...
  • Membantu pengecutan otot dan transmisi saraf...

Jommmm baca testimoni mereka yang mengamalkan Ostematrix ini.....




Ostematrix Shaklee 3





Ostematrix Shaklee bagus untuk diamalkan oleh sesiapa sahaja baik lelaki mahupun wanita,tua atau muda, ibu mengandung dan ibu menyusu... Jadi jommmm dapatkan Ostematrix Shaklee anda hari inidengan nabilla vitta shoppe...




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Friday, December 19

Resepi Puding Karamel Gula Hangus



Resepi Puding Karamel Gula Hangus


Assalamualaikum...Hari ini nabila nak share resepi puding karamel..





Bahan - bahan yang diperlukan...

400ml susu cair ( nak guna susu segar pun boleh )
5 sudu besar gula halus
3 biji telur
2 biji telur kuning
1 sudu teh esen vanila


Bahan - bahan untuk karamel ( gula hangus )

5 sudu besar gula pasir kasar
2 sudu besar air

okey...first kita buat karamel dulu...karamel ni ialah gula hangus...
Masukkan 5 sudu besar gula bersama 2 sudu besar air ke dalam periuk...

Masak gula guna api kecil atau sederhana..kena sentiasa pantau taw..
tunggu sampai warna gula berubah menjadi keperangan...jangan sampai hangus taw...

Selepas itu , terus transfer dan ratakan sama rata di permukaan acuan...

Di dalam bekas lain...masukkan kesemua gula dan gula hangus..kacau menggunakan
whisker...kacau secara perlahan sehingga gula dan telur dah sebati...

Selepas itu , masukkan susu cair dalam periuk dan campurkan esen vanila...masak guna api sederhana...masak sekejap sahaja taw...then tuang bancuhan susu tadi ke dalam adunan telur...tuang sikit-sikit sambil kacau bancuhan...

Tuang bancuhan tadi ke dalam acuan karamel / gula hangus...
Seterusnya kukus selama 30 minit...








** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Thursday, December 18

Bayi Anda Kembung...????


  

Bayi Kembung dan Cara Mengatasinya




Urutan bukan hanya melegakan sendi otot dan menghilangkan tekanan bagi orang dewasa, tetapi bayi juga memerlukan urutan untuk menjadikan mereka lebih peka terhadap persekitaran, selesa, sihat dan cergas.
Namun di Malaysia, kepentingan urutan kepada bayi masih belum meluas serta tidak ramai ibu bapa tahu mengenai kebaikannya kepada bayi, terutama berusia 18 bulan ke bawah.

Meskipun kebaikan urutan bayi diketahui sejak dulu lagi oleh komuniti, tetapi dokumentasi berkaitan urutan bayi, terutama kesan psikologinya, cuma dikemukakan oleh pakar psikologi, Ruth Rice pada 1975.

Sebelum ini, beberapa jururawat Hospital Bellevue di Amerika Syarikat berjaya mengurangkan kadar kematian bayi daripada 30 hingga 10 peratus hanya dengan melakukan belaian dan sentuhan.
- See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/Urutanhilangkantekananbayi/Article/#sthash.wR3oNOzb.dpuf
Urutan bukan hanya melegakan sendi otot dan menghilangkan tekanan bagi orang dewasa, tetapi bayi juga memerlukan urutan untuk menjadikan mereka lebih peka terhadap persekitaran, selesa, sihat dan cergas.
Namun di Malaysia, kepentingan urutan kepada bayi masih belum meluas serta tidak ramai ibu bapa tahu mengenai kebaikannya kepada bayi, terutama berusia 18 bulan ke bawah.

Meskipun kebaikan urutan bayi diketahui sejak dulu lagi oleh komuniti, tetapi dokumentasi berkaitan urutan bayi, terutama kesan psikologinya, cuma dikemukakan oleh pakar psikologi, Ruth Rice pada 1975.

Sebelum ini, beberapa jururawat Hospital Bellevue di Amerika Syarikat berjaya mengurangkan kadar kematian bayi daripada 30 hingga 10 peratus hanya dengan melakukan belaian dan sentuhan.
- See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/Urutanhilangkantekananbayi/Article/#sthash.wR3oNOzb.dpuf

1. Cara Kenalpasti Bayi Kena Kembung Perut 

Bayi anda menangis sepanjang hari tanpa sebab-sebab yang jelas... Masalah perut kembung bayi ini berlarutan selama 2 hingga 4 jam sehari dan kembung perut melebihi 5 hari... Kembung perut bayi anda bermula pada umur 2 minggu dan beransur-ansur pulih apabila bayi mencapai umur 3 bulan... 
 

2. Punca Sebab atau Penyebab Perut Bayi Kembung 

Beberapa kemungkinan anda mengalami kembung perut Alahan terhadap laktosa... Alergi susu lembu...Keadaan usus pramatang bayi anda menyebabkan pencernaan karbohidrat tidak sempurna...Ini menyebabkan kembung dengan angin perut yang berlebihan... 

Sendawa dengan betul selepas bayi menyusu badan atau bayi menyusu 
botol..Terdedah kepada asap rokok... Ibu yang merokok sewaktu mengandung atau di dalam pantang akan menyebabkan bayi berisiko tinggi untuk kembung perut...

Ibu bapa yang tertekan mempengaruhi kaedah penyusuan dan penjagaan bayi....Ke tidak matangan urat saraf bayi menyebabkan ia lebih sensitifkepada faktor persekitaran... 

3. Cara Mengatasi dan Merawat Perut Kembung Bayi 

Pada kebiasaannya masalah kembung perut bayi akan pulih beransur-ansur apabila bayi mencapai umur 3 bulan ke atas... Rawatan khusus untuk perut kembung tidak khusus...

Untuk mengeluarkan angin, kemungkinan doktor anda mungkin akan memberi ubat dimethicone mengurangkan simptom kembung...

Langkah-langkah mengatasi simptom kembung perut bayi di rumah... Usap bahagian belakang bayi anda... Selimutkan dan dodoikan bayi anda dengan lemah lembut ... Kurangkan bunyi bising...

Bawa bayi anda bersiar-siar di luar rumah... Elakkan terlalu kerap mengangkat bayi ketika ia merengek... Dapatkan bantuan untuk menjaga bayi anda,jika anda rasa tertekan atau penat dan cuba sedaya upaya untuk elakan masalah kembung perut bayi..

Petua untuk mengatasi perut kembung...

  • Apabila anak kecil menangis kerana kembung, pertama sekali yang perlu dilakukan ialah hentikan tangisannya..kerana tangisannya akan menambahkan lagi angin dalam perutnya..sebaik-baiknya dukunglah dia..untuk menghilangkan kembung perut, ambil 2-3 biji lada hitam dan ditumbuk..masuk ke dalam pusat bayi..Biarkan dan tepuk belakang badan bayi...
  • Sebaik-baiknya ialah kita elakkan masalah kembung terjadi pada bayi kita..”BURPING” adalah penting untuk bayi selepas bayi makan atau menyusu..ia juga sebagai tanda yang bayi sudah kenyang...
  • Satu lagi petua ialah apabila tali pusat bayi sudah jatuh, masukan 2-3 biji lada hitam yang ditumbuk ke dalam pusatnya.. Ini adalah petua kampung yang saya perolehi dan amalkan untuk dikongsi bersama anda..Selamat Mencuba..!!!
  • Sapu sedikit minyak angin, minyak Mestika Bayini (minyak telon), minyak Telon pada perut, tapak kaki, betis dan bahagian belakang bayi... Gosok perlahan-lahan sambil meniarapkan bayi... Bayi akan kentut atau pun sendawa... Setelah angin keluar, bengkung bayi seperti biasa dan jauhkan daripada kipas yang dipasang laju atau pun air-cond atau bersiar di tempat yang anginnya dingin atau anginnya kuat...
  • Anda juga boleh bengkungkan perutnya sahaja dan bukan seluruh tubuhnya... Pastikan bayi tak berpeluh kuat atau terlalu panas (overheat) dengan banyak pakaian atau pakaian terlalu tebal...
  • Apabila basuh baju bayi, jangan rendam dgn air paip, tapi terus basuh dengan sabun, bilas dan sidai hingga kering di bawah matahari... Jika anda rendam dgn air sejuk, fibre meresap hawa sejuk... Bila bayi pakai pakaian yang telah direndam, maka bayi akan mengalami kembung perut... Sebelum anda pakaikan bayi bajunya, pastikan bajunya itu berasa suam atau benar-benar kering, bukan lembab atau berasa sejuk...
  • Bila bayi anda menangis kerana lapar atau kencing/berak, jangan biarkan ia menangis terlalu lama kerana lagi lama ia menangis, lagi banyak udara ia menelan, dan ia akan jadi lagi kembung...
  • Anda juga boleh dakap bayi pada badan anda, tutupkan badan bayi dgn kain nipis atau selimut ringan dan biar ia merasa panas hawa badan anda sambil mengurut betis & tapak kakinya..dengan cara begini bayi akan kurang kembung dan lebih selesa....
Urutan bukan hanya melegakan sendi otot dan menghilangkan tekanan bagi orang dewasa, tetapi bayi juga memerlukan urutan untuk menjadikan mereka lebih peka terhadap persekitaran, selesa, sihat dan cergas.
Namun di Malaysia, kepentingan urutan kepada bayi masih belum meluas serta tidak ramai ibu bapa tahu mengenai kebaikannya kepada bayi, terutama berusia 18 bulan ke bawah.

Meskipun kebaikan urutan bayi diketahui sejak dulu lagi oleh komuniti, tetapi dokumentasi berkaitan urutan bayi, terutama kesan psikologinya, cuma dikemukakan oleh pakar psikologi, Ruth Rice pada 1975.

Sebelum ini, beberapa jururawat Hospital Bellevue di Amerika Syarikat berjaya mengurangkan kadar kematian bayi daripada 30 hingga 10 peratus hanya dengan melakukan belaian dan sentuhan.
- See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/Urutanhilangkantekananbayi/Article/#sthash.wR3oNOzb.dpuf
Urutan bukan hanya melegakan sendi otot dan menghilangkan tekanan bagi orang dewasa, tetapi bayi juga memerlukan urutan untuk menjadikan mereka lebih peka terhadap persekitaran, selesa, sihat dan cergas.
Namun di Malaysia, kepentingan urutan kepada bayi masih belum meluas serta tidak ramai ibu bapa tahu mengenai kebaikannya kepada bayi, terutama berusia 18 bulan ke bawah.

Meskipun kebaikan urutan bayi diketahui sejak dulu lagi oleh komuniti, tetapi dokumentasi berkaitan urutan bayi, terutama kesan psikologinya, cuma dikemukakan oleh pakar psikologi, Ruth Rice pada 1975.

Sebelum ini, beberapa jururawat Hospital Bellevue di Amerika Syarikat berjaya mengurangkan kadar kematian bayi daripada 30 hingga 10 peratus hanya dengan melakukan belaian dan sentuhan.
- See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/Urutanhilangkantekananbayi/Article/#sthash.wR3oNOzb.dpuf

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Wednesday, December 17

Promosi GEMPAK..!!!!



 Promosi Disember 2014 - Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum... Alhamdulillah pada Bulan Disember 2014 ada promosi HEBAT...!!!!
Bagi yang sudah mencuba Shaklee Collagen Powder, pasti tak akan lepaskan peluang borong time promosi ini...

Yang belum pernah cuba...time ini lah anda boleh mencuba... !!!!



Kebaikan Collagen  Powder




Ujian klinikal yang telah dijalankan oleh Shaklee menyatakan penggunaan selama 8 minggu secara KONSISTEN untuk mendapatkan kesan2 seperti di bawah:





♥ Meningkatkan kelembapan kulit >> 90%

♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan >> 75%

♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan >> 71% 

♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan >> 69%

♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap >> 60%

♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti >> 55%

♥ Meningkatkan ketebalan rambut >> 54%

♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit >> 50%

♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Jommm dapatkan PROMOSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER SEKARANG dengan nabilla vitta shoppe..!!!! 



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Tuesday, December 16

Pendarahan Ringan Atau Pendarahan Faraj


Apa itu pendarahan ringan dan adakah ia normal..???

 


Spotting ialah pendarahan ringan dari faraj... Ia serupa dengan haid, tetapi ringan sedikit... Warna darahnya pula berbeza, dari merah hingga ke coklat...

Adalah normal bagi anda merasa bimbang jika ternampak ada pendarahan berlaku... Sebenarnya, pendarahan yang berlaku dalam minggu-minggu awal kehamilan biasa berlaku... Satu perempat daripada wanita hamil mengalami pendarahan dalam trimester pertama...

Anda lebih berkemungkinan untuk mengalami pendarahan ringan jika anda telah menjalani IVF atau rawatan lain yang serupa untuk membantu anda hamil... Ini mungkin disebabkan oleh cara bagaimana bayi anda disenyawakan... Dua embrio mungkin diletakkan ke dalam uterus (rahim) dan kedua-duanya mungkin lekat, tetapi salah satu daripadanya tidak kekal... Ini dipanggil kembar yang hilang, dan ia boleh menyebabkan pendarahan...

Namun kadangkala pendarahan juga boleh menjadi tanda bagi keadaan yang lebih serius seperti keguguran... Sebab itulah lebih baik bagi anda mendapatkan pemeriksaan doktor...





Apakah punca utama pendarahan faraj semasa hamil..???

Dalam fasa awal kehamilan, pendarahan ringan biasanya tidak membahayakan. Ia biasanya berlaku sekitar waktu anda biasanya datang haid dan berlangsung selama satu atau dua hari. Anda mungkin hanya menyedarinya ketika membuang air kecil.

Walaupun pakar-pakar tidak pasti apakah puncanya, namun ia mungkin disebabkan oleh :

  • Hormon yang mengawal kitaran haid anda mencetuskan pendarahan apabila sampai waktu anda sepatutnya datang haid. Ini dipanggil pendarahan "penebusan" (breakthrough)... Anda mungkin mengalaminya lebih daripada sekali...
  • Pelekatan telur yang telah disenyawakan pada lapisan uterus anda menyebabkan pendarahan... Ini dipanggil pendarahan implantasi. Ini lebih jarang berlaku berbanding pendarahan penebusan...

Apakah punca-punca lain yang boleh menyebabkan pendarahan faraj semasa hamil..???

Mungkin ada perkara-perkara lain yang sedang berlaku dalam badan anda yang menyebabkan pendarahan ini :

  • Pintu masuk ke uterus anda iaitu serviks mungkin terengsa... Hormon kehamilan boleh mengubah permukaan serviks membuatkan ia cenderung untuk berdarah... Contohnya, anda mungkin berdarah sedikit selepas hubungan seks...
  • Anda mungkin mempunyai fibroid. Fibroid ialah ketumbuhan pada dinding rahim... Jangan bimbang, fibroid bukannya kanser... Kadang-kala plasenta melekat di mana terdapatnya fibroid...
  • Mungkin terdapat ketumbuhan kecil pada serviks anda... Ini dipanggil polip serviks (cervical polyp) dan ia tidak membahayakan...
  • Anda mungkin mengalami jangkitan serviks atau jangkitan faraj...
  • Anda mungkin menghidap penyakit keturunan seperti penyakit Von Willebrand yang membuatkan darah anda sukar membeku...

Apakah punca yang lebih serius yang mengakibatkan pendarahan semasa kehamilan..??

Malangnya, pendarahan pada awal kehamilan mungkin merupakan tanda keguguran atau kehamilan ektopik (kehamilan di luar rahim)... Dalam kedua-dua kes ini, anda juga biasanya akan mengalami sakit perut dan kekejangan...

Keguguran pada awal kehamilan biasanya berlaku apabila bayi tidak berkembang dengan betul... Pendarahan daripada keguguran beransur-ansur menjadi banyak... Keguguran awal memang menyedihkan, tetapi malangnya, ia sangat biasa berlaku... Malah, sesetengah wanita mengalami keguguran sebelum mereka tahu bahawa mereka hamil dan menganggap mereka hanya datang haid...

Kehamilan ektopik pula berlaku apabila telur yang disenyawakan melekat pada bahagian luar uterus... Jika anda mengalami kehamilan ektopik, pendarahan mungkin berlaku tanpa henti dan darahnya berwarna gelap dan cair seperti jus prun... Kehamilan ektopik boleh membuatkan anda sakit teruk, oleh itu ia perlu ditamatkan segera...

Punca pendarahan yang lebih jarang berlaku ialah kehamilan molar... Ia menjejaskan kira-kira satu dalam 700 kehamilan... Kehamilan molar berlaku apabila embrio tidak membesar dengan betul tetapi sesetengah sel yang membentuk plasenta terus membesar secara abnormal... Kehamilan molar perlu digugurkan dengan segera...

Kemungkinan juga pukulan kepada perut, contohnya jika anda terjatuh, menyebabkan pendarahan... 





Apa yang harus saya lakukan jika saya mengalami pendarahan semasa hamil..???

Hubungi doktor atau hospital , walaupun sekiranya pendarahan itu akhirnya berhenti sendiri... Anda masih perlu pergi ke hospital untuk pemeriksaan lanjut...

Doktor anda mungkin memeriksa bahagian dalam faraj, atau dia mungkin menasihatkan anda supaya membuat imbasan ultrasound... Imbasan boleh mengetepikan kehamilan di luar rahim dan memeriksa keadaan bayi...

Doktor anda mungkin mahu membuat beberapa ujian rutin... Darah dan air kencing anda mungkin diuji untuk melihat tahap hormon kehamilan anda... Ujian untuk memeriksa kumpulan darah dan status resus anda juga mungkin akan dijalankan...





Adakah bayi saya akan selamat..???

Kemungkinan besar bayi anda dalam keadaan selamat kerana pendarahan ringan biasanya tidak membahayakan... Ramai wanita yang mengalami pendarahan pada awal kehamilan dapat meneruskan kehamilan dengan sihat...

Jika pendarahan itu menandakan keguguran, anda akan turut mengalami kekejangan perut, dan pendarahan itu biasanya akan menjadi lebih teruk... Pendarahan ringan atau spotting biasanya berhenti sendiri... Dianggarkan kira-kira separuh daripada wanita hamil yang mendapatkan bantuan perubatan kerana pendarahan awal dapat meneruskan kehamilan mereka...

Jika anda mengalami spotting atau pendarahan semasa hamil, bincanglah dengan doktor anda, walaupun jika pendarahan itu berhenti... Ini untuk memastikan tiada simptom-simptom lain yang mungkin menunjukkan sebarang masalah...

Cuba berfikir dengan positif... Spotting atau pendarahan ringan biasanya hanyalah satu misteri yang tidak membahayakan yang boleh anda lupakan sahaja....



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Monday, December 15

Rahsia Kulit Cantik Berseri..!!!



Vitamin Apa Yang Sihat Untuk Kulit Cantik..???

Ramai antara kita yang mempunyai kulit berjerawat,kusam dan tidak berseri...sebagai seorang yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang kecantikan ,nabila tahu apa yang anda perlukan selain dari rawatan muka...



SET KECANTIKAN SHAKLEE..

 

 


VITAMIN B - COMPLEX 


Vitamin B-Complex penting dalam kestabilan hormon kita... Kekurangan b complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih,marah atau moody dan banyak lagi...

Bila kita dalam keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil...
 



VITAMIN  C
Vitamin C sangat penting dalam pembentukan kolagen.... Ramai yang sibuk nak beli kolagen padahal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik...




VITAMIN E (VITAMIN AWET MUDA)
Vitamin E terkenal sebagai vitamin awet muda... Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan... Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit... Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene... Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak...
  
ESP SOY PROTEIN 
ESP sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit matiakibat jerawat).... Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru.... Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.. 


AIR
Air sangat penting dalam pengaliran darah , penyerapan semua nutrien dari sumber 

kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya 
makanan untuk diserap oleh tubuh... kekurangan air boleh menyebabkan jerawat mudah terhasil....


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Sunday, December 14

Tarian Zumba Dapat Menurunkan Berat Badan



 TARIAN ZUMBA ( Bersenam Sambil Menari )



Rutin senaman yang sama setiap hari adakalanya membuatkan seseorang cepat bosan dan tiada dorongan untuk melakukan latihan fizikal...
 
Justeru, tidak ada salahnya jika sesekali menukar gerakan senaman untuk menjadikannya lebih menarik...Terbaru anda mungkin boleh mencuba senaman Zumba yang kini semakin digemari dan diminati ramai...
 
Senaman yang lebih membawa gerakan tarian ini diperkenalkan oleh pengasasnya, Beto Perez, seorang jurulatih senaman terkenal dari Colombia..Perkataan Zumba berasal dari Sepanyol yang membawa maksud tarian parti dengan gabungan pelbagai rentak muzik...
Jurulatih kecergasan di Celebrity Fitness, Alex Phang, 26, berkata, Zumba merupakan satu aktiviti yang sangat menyeronokkan kerana pergerakannya berasaskan tarian dan menggunakan muzik yang membuatkan rasa teruja semasa melakukannya...

“Senaman Zumba memberi kepuasan dan keselesaan kepada para peserta kerana pelbagai rentak dan lagu yang dimainkan semasa senaman dilakukan,” katanya...
Beliau berkata, senaman itu merupakan salah satu cara yang baik untuk meningkat kecergasan...
Tambahnya, ia berbeza dengan senaman lain kerana menggabungkan konsep tarian dan senaman...

“Menariknya peserta tidak perlu menghafal setiap langkah senaman sebaliknya hanya perlu mengikut rentak muzik yang dimainkan,” katanya...
Beliau mula melibatkan diri dalam senaman Zumba pada tahun 2007 dengan mengikuti kursus sebagai tenaga pengajar di Zumba Education Specialist di Banglore, India...

Seorang lagi jurulatih kecergasan Zumba, Sunny Cheong, 33, mengakui senaman tersebut berbeza dengan senaman-senaman lain...Malah, semasa melakukannya ia tidak membuatkan diri pengamalnya sedang melakukan senaman tersebut, walaupun hakikatnya satu senaman menyeluruh telah dilakukan...
 
“Senaman ini sungguh seronok dengan gerakan-gerakan yang begitu dinamik... Di samping membantu meningkatkan stamina, ia juga berupaya menguatkan otot,” ujarnya yang merupakan tenaga pengajar sepenuh masa di Celebrity Fitness sejak tujuh tahun lalu...

Tambahnya, kelas senaman tarian Zumba secara tidak langsung dapat mengurangkan tekanan dan menariknya ia dilakukan secara berkumpulan...
Jadi terdapat banyak ruang untuk berinteraksi, mengeratkan hubungan dan saling memberi motivasi antara satu sama lain...

Seorang penggemar senaman Zumba, Jamalia Zainal, mengakui meminati senaman tersebut selepas mempelajarinya daripada seorang rakan...
“Saya terus jatuh cinta pada senaman ini kerana gerakan-gerakannya yang menarik, mudah dan menyeronokkan...
“Ketika melakukannya kita seolah-olah bukan bersenam sebaliknya menari mengikut rentak muzik yang menghiburkan,” katanya yang meminati tarian tradisional seperti joget dan zapin...


Sambil berzumba amalkan supplimen set kurus shaklee..Insaallah berat badan yang diimpikan oleh anda akan tercapai....


Yang duduk di area sungai isap @ permatang badak jommm berzumba di Kuantan Energy Fitness Gym...



Kuantan Energy Fitness Gym terletak di sungai isap jaya...JOmmmmmmm berzumba... :D


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Saturday, December 13

Nutriferon menguatkan sistem imun badan




 Nutriferon Shaklee

 

 

Menguatkan sistem imunisas....

Semenjak dua tiga hari ini cuaca tidak menentu , kedang-kadang hujan ...panas terik , dengan weekend lepas hujan sahaja , banyak penyakit yang datang ..
Musim batuk , selsema ...demam semua ada...Kalau tahap imun badan kurang,kita akan kerap jatuh sakit , demam , selsema dan pelbagai penyakit berjangkit ...

Untuk menguatkan daya pertahanan badan ,produk Shaklee yang disyorkan ialah  


Immune Booster : Nutriferon



Apa itu Nutriferon...???


Nutriferon adalah supplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi....

Siapa yang memerlukan nutriferon..???


  • Individu yang rendah sistem imun
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C ( dos lebih ) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihadapi
  • Individu apabila sakit , melarat melebihi seminggu
  • Ibu menyusu , namun mendapati anaknye kerap demam dan berpanjangan




Cara pengambilan....


  • Satu minggu sekali sahaja, ataupon apabila perlu...

  • Satu paket sehari (atau, jika perlu), minum bersama air. Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan...





** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Friday, December 12

Kebaikan Limau Nipis



Limau nipis ada 1001 kegunaan dalam menjaga kesihatan dan kecantikan baik dalaman ataupun luaran....

 
 
 
 

Antara kelebihannya adalah :


  • Kesihatan kulit kepala
 
Perahkan ayer limau&letakkan  di atas kulit kepala
dan lumurkan hingga rata.Biarkan selama 10minit.
Kemudian basuh dengan air suam

  • Memutihkan kulit
 
Limau nipis dikisar&lumur pada kulit seluruh badan.
Biarkan beberapa minit sebelum dibasuh.
Limau tersebut berfungsi sebagai agen pengelupasan sel2
kulit mati dan mengecilkan pori2...


  • Mengempiskan perut buncit
 
Campurkan perahan limau nipis dengan kapur sirih.
Sapu ke perut...
 

  • Membersihkan nikotin pada gigi
 
Limau nipis di hiris2.Sapu pada bahagian gigi...
Ia mengandungi asid sitrik...


  • Mengatasi lebam bawah mata
 
Gunakan hirisan limau nipis & perahkan airnya
ke bawah mata untuk seketika sebelum membasuhnya.


  • Mengurangkan hitam di siku & lutut
 
Limau nipis digosok pada siku & lutut...


  • Membersihkan kuku kotor & hitam
Lumurkan minyak kelapa & isi limau pada kuku...mengembalikan keserian pada kuku


  • Mengatasi kaki berbau
Memakai kasut yang tertutup...
Ambil limau nipis & gosokkan pada seluruh tapak kaki..


  • Urat timbul pada betis
Gosok limau nipis pada betis sehingga kering
sebelum membilasnya dgn air suam



  • Membuang toksin dalam badan
Rasa masam & unsur 'pectin(complex carbohydrate)
dalam limau nipis dapat membuang toksin dalam badan
jika diminum sebagai jus harian



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Thursday, December 11

Set Honeymoon Shaklee


 Set Honeymoon untuk Suami Isteri


Alfalfa Complex

Diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah)...


Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa:

Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu
Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain...
Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika...


Perhatian ...!!!

Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah)... Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau... Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia...


Vitamin E & Selenium

Vitamin E & Selenium membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita yang juga terkenal sebagai “vitamin seks”... Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita... Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal... Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual...



BEST Seller!!  

Set Honeymoon utk suami isteri...jommm dapatkan dengan nabilla vitta shoppe sekarang.....

 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

Wednesday, December 10

Surah Al-Fatihah Penawar Segala Penyakit


Surah al-Fatihah - Penawar Penyakit




Surah Al-Fatihah ( 7 ayat ) الفاتحة



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.



الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam.



الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ

Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.



مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ

Yang menguasai di Hari Pembalasan



إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan.



اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ

Tunjukilah kami jalan yang lurus,



صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

(yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat.





---- : ----

Sebelum proses mengurut, terapis akan membacakan surah al-Fatihah sebagai pembukaan untuk memulakan rawatan seterusnya. Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud:

  • "Fatihah itu pembukaan maksud bagi orang-orang mukmin."

  • “Fatihatul kitab (surah al fatihah) adalah ubat bagi segala racun”

  • Hazrat Abdul Malik bin ‘Umair rah. meriwayatkan (hadis mursal) bahawa Rasulullah (s.a.w) pernah bersabda, “Dalam surah al-Fatihah terdapat penawar untuk segala penyakit.” (Hadis riwayat Darimi dan Baihaqi)
Sebaik sahaja membacakan ayat, إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , terapis berdoa memohon Allah menyembuhkan pesakit. Dan seterusnya menghabiskan surah al-Fatihah.



Terdapat hadis lain yang menyatakan fadilat surah al-Fatihah di antaranya ialah:


  • Penyembuh penyakit seperti terkena patukan ular, kala jengking dan lain-lain. Ini dinyatakan al-Bukhari dan Muslim daripada Abi Said al-Khudri.

  • Menyembuh penyakit gila seperti riwayat Imam Ahmad, Abu Daud, an-Nasa'i, Ibn Sunni, Ibn Jarir, al-Hakim yang mensahihkannya daripada Kharijah bin as-Salt at-Tamimi daripada bapa saudaranya yang datang bertemu Rasulullah s.a.w.




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia