love

title bar

Sunday, December 7

GARLIC SHAKLEE


KHASIAT GARLIC SHAKLEE....

Garlic Shaklee



Bawang putih bukan sahaja enak menjadi bahan asas dalam masakan tetapi ia merupakan satu-satunya antibiotik  semulajadi yang dapat membunuh bakteria... Pada masa yang sama, bawang putih dapat melindungi tubuh daripada racun yang menyebabkan jangkitan...

Pengambilan bawang putih segar ketika hamil dapat mengurangkan risiko pra-eklampsia iaitu kenaikan tekanan darah dan kadar protein dalam urin... Kajian menunjukkan bawang putih mampu meningkatkan berat badan bayi yang kecil... Ibu yang mempunyai anak yang tidak cukup bulan boleh mengambil bawang putih sebagai makanan tambahan sebagai ikhtiar agar anak mendapat khasiat bawang putih melalui susu ibu...

Selain dari itu, bawang putih juga menjadi satu cara untuk menyembuhkan ibu menyusu yang terkena selsema...Caranya, ibu cuma perlu makan bawang putih... Melalui cara ini, ibu tidak perlu mengambil antibiotik yang boleh  mengalir kepada bayi melalui susu ibu...

Bawang putih yang mengandungi antibakteria ini  juga membantu mengurangkan kolesterol dan lemak jahat.. Minyak atau jus bawang putih mempunyai kualiti sama untuk membantu mengurangkan lemak... Bahan berkenaan juga berfungsi membersihkan badan dari dalam agar bebas toksin...


Jika anda susah nak makan bawang putih yang mentah, nabila sarankan anda mengambil  Garlic keluaran Shaklee... 
Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting..


Formulasi Shaklee yang unik menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary...


Bawang putih juga di percayai mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada:

  • Kerongkong & Telinga 
  • Perut memulas 
  • Cirit-birit 
  • Bronkitis 
  • Luka-luka (infected wounds) 
  • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada,sistem air kencing

       


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

13 comments:

leekamalia.blogspot.com said...

tak lalu nak telan bawang putih mentah hihihi mujur ada Garlic ni, ada gak alternative nye.

Syira Masyiramaro said...

Antibiotik semulajadi ni..drpd ambil bat sentiasa,better jadikan garlix.complex sebagai alternatif

Nursimatun said...

Org tua2 suka makan garlic fresh yg di bakar. kita org muda ni nak senang kan. makan je shaklee punye.. hihi

Syai Nadia said...

memang tak la kalau srh makan mentah. Nasib baik ada shaklee ni.

Nik Azimah Awg Hamat said...

Saya ambil garlic utk buamg angin dlm badan..alhamdulillah ringin sket badan

ATASI MASALAH KEDINGINAN SUAMI ISTERI

sicomel ayatulhusna said...

Orang yang banyak angin dalam badan ni memang wajib ambil garlic ni...

manfaat vitamin c yang harus di ketahui umum

Zoe Abigail Adamant said...

Tak perlu susah-susah telan bawang putih yang rasa tak berapa nak menyenangkan.ambil je garlic Shaklee.. Berganda ganda khasiatnya

Resdung atau Sinus

Niny fariza said...

Bawang putih memang tak dinafikan bagus untuk kesihatan..

Masker Muka

Ila Fyra said...

Memang best garlic ni. Bertindak sebagai antibakteria dan antibiotik semulajadi.
Pengedar Shaklee Semenyih 

nila anggraini said...

Nasib baik ade garlic complex...jadi tak payah lah ambik garlic yang mentah tu kan...thanks for info nabila...

Adakah Anda Salah Satu Dari Mereka Yang Perlukan Vitamin C

Akak Vitamin said...

Garlic complex memang sedap takde bau pun.. ayah saya amalkan. Alhamdulillah bacaan darah tinggi cantik!

asma el Kareem said...

Makan garlic ni senang sikit..
Blog Giveaway Contest

nurulhuda sobari said...

Setiap hari amalkan selabu bawang putih. Buat ulam...
Kalau xtahan bau, boleh amalkan garlic complex shaklee nie..

JommSihatDanCantik -> PETUA ORANG DULU-DULU 3.0

Post a Comment