love

title bar

Thursday, November 20

Apa Itu PHYTOCOL-ST Shaklee???



APA ITU PHYTOCOL-ST SHAKLEE??




Phytocol-ST berfungsi mengawal kolestrol jahat dalam badan kita... Bagaimana produk ni dapat mengurangkan kolestrol dalam badan kita???



Menurut Ethan Wang from Shaklee (Sales Director Shaklee Malaysia), In Malaysia, kita tak dibenarkan untuk menggunakan perkataan lower cholestrol atau ANY WORD cholestrol untuk produk... Jadi Shaklee memilih nama Photocol-ST yang mengetengahkan pemakanan berasakan sterols dan stenol bagi mengurangkan kolesterol jahat dalam badan secara semulajadi.... Apa itu STEROL dan STENOL ni...???



Apa itu Phytosterols...???

Sterols dan Stenols, dan Fungsi Bertindak Dalam Badan...

Phytosterol adalah tumbuhan sterols dan stenoils yang terdapat dalam plant cell membranes... Ia menyerupai kolestrol dalam badan dan apabila kolestrol ni berjumpa dia akan bersaing untuk menyerap kedalam sistem penghadaman badan... Plant sterols dan stenols ni akan menghalang koleterol jahat (LDL kolesterol) dan akan merendahkan kolestrol jahat yang masuk kedalam salur darah manusia yang boleh menyumbatkan salur darah...




Most experts say yes. "Eating sterol and stanol-containing foods is an easy way to lower your LDL cholesterol, which helps reduce the risk of heart disease," says Ruth Frechman, RD, a spokeswoman for the American Dietetic Association (ADA).
 The Food and Drug Administration (FDA) has even approved a health claim on phytosterols, which states:“Foods containing at least 0.65 gram per serving of vegetable oil plant sterol esters, eaten twice a day with meals for a daily total intake of at least 1.3 grams, as part of a diet low in saturated fat and cholesterol, may reduce the risk of heart disease.”

The National Cholesterol Education Program mencadangkan penggunaan  2 grams phytosterol setiap hari boleh menjaga kesihatan anda dan mengurangkan kadar kolestrol jahat (LDL) dalam badan....


1daripada 3 orang akan menghidapi kolestrol tinggi. ..Dari pagi sampai malam, semua makanan yang di makan  mengandungi kolestrol yang tinggi... Melebihi dan melebih-lebih dari suggestion grams pengambilan kolestrol setiap hari... Tambahan pulak kalau ada yang jenis malas bersenam, makan tidur makan tidur....haaaaaaaa lagi la berganda-ganda kolesterol naik...

Jadi, untuk kurangkan kolestrol jahat tu, pengambilan phytosterol dalam pemakan sangat disarankan... Plant sterol and stenoil ada dalam makanan seharian kita seperti makan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato SETIAP HARI...  anda 

Mampu ke untuk memakan semua ini..??

Ini sebab la Phytocol-St diwujudkan, supplement seperti PHYTOCOL-ST diperlukan bagi sesiapa yang mengalami masalah kolesterol... Orang yang sihat pun boleh makan jugak untuk prevent masalah kolesterol dimasa hadapan.
.. :D

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

16 comments:

Atie Ika said...

nak makan apa2 kena check kolestrol tinggi tak dalam makanan tue..bahaya kalau tak tahu kolestrol tinggi dalam badan..macam2 penyakit boleh dapat nanti

MEH BACA SINI JIKA ANDA FOBIA MAKAN UBAT

nurulhuda sobari said...

Kalau kita memang dah tahu yang kita nie high cholestrol, sebelum makan telan siap2 phytocol nie. Biar dia block dari meresap masuk. Then jangan lupa untuk makan omega lepas makan. Dan yang paling penting kawal pemakanan.

JommSihatDanCantik -> TIPS DIET UNTUK PESAKIT KENCING MANIS

Nik Azimah Awg Hamat said...

jangan biarkan lama sangat kolestrol menapak dalam badan..nti lain pulak penyakit yang datang

berkesankah omega guard?

Niny fariza said...

Jom singkirkan kolesterol jahat dalma badan..

Inch Loss Plan

mama hantek said...

Mak sedara saya yg ambil phytocol-st utk kolesterol dapati kulit dia turut mendapat kesan positif. Katanya terasa lebih gebu

Nursimatun said...

Bagus Phytocol-st ni... At least apa yang dah lama terkumpul di dalam salur darah kita tu dapat di singkirkan... Jom pakat2 ikhtiar rendahkan paras kolesterol..

Atasi Berat Badan Berlebihan Sebelum Di Ejek Seperti Tong Drum Oleh Suami Sendiri!!!

Noor Asiah said...

bagus phytocol ni...nyahkan lemak jahat dalam badan

sicomel ayatulhusna said...

Phytocol-st adalah supplement terbaik untuk menurunkan paras kolestrol,

keistimewaan gla complex

Ida Rusyeela said...

Lebih baik ambik 4 biji phytacol dr makan 70biji carrot..x sanggup..huhu

Jemput baca: RESEPI MINUM PETANG YANG PALING TAK DAPAT DILUPAKAN

Zoe Abigail Adamant said...

Pemilihan makanan adalah sangat penting. Kalau boleh banyakkan makan sayuran.kurangkan makanan yang bergoreng.tinggi kolesterol nya..tapi mereka yang mempunyai kadar kolesterol yang tinggi cepat-cepat lah telan phytocol-st ye..

erti penuaan

faezah mohd said said...

belum pernah cuba lagi,lepas ni bolehlah try

fisha hasan said...

Gaya pemakanan Mmg Kena kontrol. Kalau tak mcm2 blh berlaku.. Mcm2 jenis penyakit ada skrg.. Sbb makann zaman skrg bukan mcm dulu.. Dah Byk diproses.. Ltak Byk bahan utk jadi sedap.. Sdgkan Bahn tu tak baik utk kesihatan.. Utk kolestrol tnggi Mmg disarankan PhytocolSt.. Tak pun omega.. Boleh juga vivix.. RESVERATROL : ELAK ANDA MATI CEPAT

Syira Masyiramaro said...

elok ambil phytocol utk kawal kolestrol jahat.. karang ada masalah hati pulak

APA DAH JADI DENGAN PERUT BERANGIN

SUNITA ARZANSU Supiyan said...

Phtcotol nie blh utk bantu slimming jgak tau.jom nyah kan kolestrol jahat anda.

kecik sangat said...

Jom singkir kolostrol secara sihat...

asma el Kareem said...

Kurangkan makanan bergoreng dan berlemak.

Risau Kena Potong Kaki

Post a Comment