love

title bar

Wednesday, November 26

Vitamin C penting untuk Ibu Mengandung



 Kepentingan Vitamin C Untuk Ibu Mengandung...

 

 
 

Vitamin C dikenali sebagai asid askorbik, ia penting untuk pembaikan tisu, penyembuhan luka, pertumbuhan tulang dan pembaikan, dan kulit yang sihat... Vitamin C juga membantu melawan jangkitan badan kita, & ia bertindak sebagai antioksidan, melindungi sel-sel daripada kerosakan...

Ada sebilangan ibu-ibu hamil yang masih lagi belum tahu tentang kepentingan pengambilan vitamin c ketika kehamilan...

Ibu & bayi amat memerlukan vitamin ini setiap hari...kerana vitamin c adalah untuk pembentukan kolagen, struktur protein yang merupakan komponen tulang rawan, tendon, tulang, & kulit... Berdasarkan kajian, bagi sesetengah penyelidik percaya bahawa kekurangan vitamin C dalam bayi yang baru lahir boleh menjejaskan pembangunan mental.
..



Vitamin C juga membantu badan ibu menyerap zat besi... Amalkan pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin C dalam setiap hidangan agar ibu dapat keperluan vitamin C secukupnye... ibu-ibu juga boleh mengamalkan pengambilan vitamin C dalam bentuk supplemen......
 

Berapa banyak vitamin C yang diperlukan oleh ibu hamil???


Ibu hamil : sekurang-kurangnya 85 miligram (mg ) vitamin C sehari  
Ibu hamil berusia 18 atau lebih muda : 80 mg 
Ibu menyusu : 120 mg 
Ibu menyusu berusia 18 tahun atau lebih muda : 115 mg
 
* Ini  hanyalah anggaran purata sepanjang beberapa hari atau beberapa minggu

Sumber makanan seperti buah-buahan sitrus sangat tinggi dalam vitamin C, tetapi sayur-sayuran hijau, buah-buahan lain & sayur-sayuran adalah sumber yang sangat baik... Kepanasan boleh memusnahkan vitamin C ketika memasak... Oleh itu adalah lebih baik untuk memilih vitamin C dari sumber makanan yang segar...


Perlukah ibu-ibu mengambil supplemen vitamin C????  

Perlu sebenarnye...ibu-ibu boleh mengamalkan Vitamin C semulajadi dari Shaklee yang bebas dari bahan kimia..


Tanda-tanda kekurangan Vitamin C termasuk rambut rapuh,keradangan gusi, kasar, kulit kering, luka lambat sembuh, dan lebam....







Jommmm dapatkan Vitamin C Shaklee dengan Nabilla Vitta Shoppe SEKARANG..!!!!



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

10 comments:

Nursimatun Md Yusof said...

Vitamin c memang elok di ambil oleh preggy mom sebab banyak khasiat dah di serap oleh baby. Sebab itulah perlunya supplemen untuk membantu mengembalikan kehilangan vitamin dalam badan...

Kerana Alfalfa Complex Shaklee.....Suamiku Kini BERUBAH!!

Nik Azimah Awg Hamat said...

Vitamin C memang elok untuk gusi yang bengkak jugak..

ALFALFA BAGUS UNTUK KESIHATAN DALAMAN WANITA

Niny fariza said...

Pengmabilan Vitamin untuk ibu hamil memang penting kerana ibu akan berkongsi nutrisi dengna bayi dalam kandungan..

Tips Cepat Hamil

ieda dayah said...

jika ibu hamil sakit gigi, bolehla telan vitamin C ni untuk meredakan rasa sakit gigi tu..

CARA ATASI RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN

sicomel ayatulhusna said...

Dah lama teringin nak cuba vitamin C ni, walaupun tak hamil...

9 makanan pantas bakar lemak

mama hantek said...

Ibu hamil mmg kena ambil dos vitamin C y cukup.bukan sahaja vitamin C malah vitamin dan mineral yang lain kerana keperluan semakin meningkat

nila anggraini said...

vitamin C shaklee memnag terbaik untuk kita konsumsi setiap hari. Jangan pernah lupa ambil vita-c plus untuk badan yang sihat dan aktif.

Kepentingan Lecithin Nyata Diperlukan Badan Anda

Akak Vitamin said...

Orang normal pun perlukan vitamin c. Bukan hanya untuk antibodi, malah bagus untuk kelembapan kulit. Ibu hamil apatah lagi.

Syira Masyiramaro said...

Masa hamil pun boleh je kulit cantik dan berseri dengan makan vit c..takdela kusam je kann

asma el Kareem said...

Kulit lembut amal vitamin C

Aktiviti Merangsang Minda Anak

Post a Comment