love

title bar

Thursday, November 6

Kelebihan Omega Guard Shaklee untuk Ibu Menyusu



 Kelebihan Omega Guard Shaklee untuk Ibu Menyusu....

 

 

 

 Kepentingan Omega 3 Untuk Ibu Menyusu...

Susu ibu adalah sumber utama DHA bagi bayi yang sedang menyusu...Amaun DHA di dalam susu ibu bergantung kepada sumber diet ibu tersebut..Kebiasaannya ikan adalah sumber utama DHA dalam diet seseorang... Sekiranya seseorang ibu menyusu kurang mengambil ikan di dalam diet sehariannya, adalah sangat disarankan ibu tersebut untuk mengambil supplement omega 3...

Ibu menyusu yang mengamalkan supplement omega 3 membolehkan bayi yang disusukan mendapat kebaikan omega 3 juga... American Pregnancy Association menyarankan ibu menyusu mengambil sekurang-kurangnya 300mg DHA setiap hari... 

Omega 3 membantu perkembangan otak dan penglihatan bayi yang disusukan...

Ternyata omega 3 memainkan peranan yang sangat penting bagi ibu mengandung dan menyusukan anak...Selain omega, terdapat supplement lain yang penting untuk ibu mengandung..






Untuk bayi yang kita susukan khasiat OMEGA 3 yg kaya dgn DHA dan EPA dpt disalurkan terus padanya melalui susu ibu.... Omega Guard sangat baik untuk meningkatkan perkembangan otak serta meningkatkan kecerdasannya....
Terdapat kajian yg dibuat ibu-ibu hamil yg telah mengamalkan supplemen minyak ikan ini, bayi itu lebih cepat bercakap dan membaca dari ibu-ibu yang tidak mengamalkannya...

Selain itu khasiat OMEGA 3 ni sgt baik utk perkembangan mata serta tulang termasuk koordinasi mata dan tangannya kerana minyak ikan juga mengandungi VITAMIN A dan D, Bayi yang menikmati khasiat OMEGA 3 dari kehamilan mempunyai tahap penglihatan yang lebih baik dan koordinasi tgnnya lebih cepat...


Alex Richardson, Ph.D.. a senior research fellow di Oxford University telah membuat kajian ke atas kanak-kanak yang mempunyai kebolehan membaca yg agak rendah, Dengan memberi supplemen minyak ikan yang kaya dengan OMEGA 3 setiap hari telah menunjukkan kebolehan untuk membaca mereka bertambah baik....... 



Untuk Ibu yang menyusu juga ianya sangat baik untuk mengurangkan sakit sendi serta penyakit arthritis rheumatoid...
Dengan mengamalkannya setiap hari juga dapat menurunkan kadar trigliserida dan meningkatkan kadar kolestrol baik dan secara automatik mengurangkan kolstrol jahat..

Asid lemak Omega 3 ini juga unik kerana ianya dapat membakar lemak-lemak yang tepu jadi ibu-ibu yang menyusu badan selain dari dapat memberi khasiat pada bayi, ibu juga dapat berdiet dan bakar lemak dalam badan.....



Selain itu Omega 3 dapat memelihara jantung kita, mengelakkan penyakit strok, memperbaiki perjalanan darah serta mengelakkan pembekuan darah...
Omega 3 juga sangat baik untuk ibu-ibu yang mementingkan kecantikan, Omega 3 ini dapat melembapkan muka, merawat masalah jerawat dan memberi efek berseri kerana Omega 3 melancarkan peredaran darah jadi muka pun nampak berseri dan pinkish je kan..bukan kulit sahaja rambut pun nampk lebih sihat taw....







Nabila memang memilih OMEGA GUARD kerana ianya bukan setakat minyak ikan tetapi mempunyai kandungan OMEGA 3 melebihi 85% dari kandungannya dan menunjukkan peratusan DHA dan EPA yang lebih tinggi...


Ini kerana OMEGA GUARD melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen...Kebanyakan minyak ikan yang terdapat di pasaran hanya menggunakan sekali sahaja penyulingan kerana jika 3 x kosnya agak tinggi...tetapi shaklee mampu memberi yang terbaik dengan harga mampu milik kepada penggunanya.....

Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi...Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies...









Untuk pengetahuan semua, sekarang ini sedang berlangsungnya promosi Omega Guard Shaklee... Promosi akan berakhir pada 30 November 2014.... Sekiranya anda berminat untuk mencuba Omega Guard Shaklee inilah masa yang terbaik.....!!!!

Hubungi nabila sekarang......

- 0129864913 -


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

4 comments:

khairuldiyana diyana said...

Omega Guard memang terbaik...

fisha hasan said...

omega akan menambahkan lagi khasiat dalam susu ibu.. kalau ibu tahu, mesti mereka dah borong bulan ni..
BERBALOI KE BELI OMEGA GUARD DARI SHAKLEE??

Anmas Healthcare said...

omega Guard Shaklee memang terbaik :D

:: anmashealthcare.blogspot.com ::

Nabilla illa said...

ye betul tu....omega shaklee adalah minyak ikan yang terbaik

Post a Comment