love

title bar

Saturday, November 15

Satu Rumah Satu Basic-H Shaklee..!!!


Satu Rumah Wajib Ada Satu Basic-H Shaklee....!!!





Assalamualaikum...Kenapa nabila menyarankan setiap rumah mesti memiliki sekurang-kurangnya 1 botol Basic-H..??? Kerana Basic H  mempunyai 1001  kebaikan... Basic-H juga dapat membantu kita di kala kecemasan sebelum kita berjumpa dengan doktor atau pakar bagi mendapat rawatan lanjut...






Berikut adalah antara kegunaan Basic-H....!!!


 1. Menghapuskan kutu di atas kepala..Basahkan rambut dan ambil 10 titik Basic-H dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan... Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas..

2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas...Sapukan terus Basic-H ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk...

3. Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat... Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga..

4. Demam panas (sebelum berjumpa doctor)..Tuangkan 4-5 titik Basic-H ke dalam besen kecil yang mengandungi air,Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.

5. Sakit gigi Masukkan 4-5 titik Basic-H ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur...Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 Basic-H pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit...

6. Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)..Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas...

7. Ulser dan mulut berbau..Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)

8. Penyubur tanaman dan penggembur tanah Air lebihan cucian Basic-H boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan...

9. Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan ...Tuangkan 4-5 titik Basic-H ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru...



Apa lagi....Jommmm dapatkan sekarang dengan Nabilla Vitta Shoppe... :D

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

16 comments:

nurulhuda sobari said...

Betul tu. Satu botol pelbagai guna. Hilangkan calar kereta pun boleh.

JommSihatDanCantik -> TERLAMPAU KEMARUK MAKANAN UNDANG PELBAGAI MASALAH

Jasreena Zainal Abidin said...

Best nya basic H ni. 1 botol tp pelbagai kegunaan.

irene kass said...

Basic H memang perlu ada disetiap rumah. Menjadi Helper pada ibu2 sebab Basic H ni boleh membersihkan apa saj dengan mudah, selamat dan berkesan. Selamat pada kulit, kanak2, seisi rumah dan alam sekitar. Best..

Nor Azimah said...

sekarang Basic H adalah pencuci yg wajib ada di rumah saya...pencuci serbaguna... yang paling syok takde lagi kulat susu di puting botol susu anak saya..

Bahayakah Plasenta Privia

Nik Azimah Awg Hamat said...

Basic H mmg item wajb yang patut ada di setiap rumah. .jika ank demam mmg saya mandikan dengan basic H...

bolehkah kurus dengan minyak ikan?

Syira Masyiramaro said...

Wajid ada dalam rumah..senang nak sental kesan minyak pd dinding dapur. Bukan tu je basic h ni berbaloi utk semua kegunaan
SELAMAT HARI DIABETES SEDUNIA 2014

Niny fariza said...

Satu Rumah Satu Basic H..macam bunyi slogan pulak kan..Basic H pernah menjadi viral beberapa bulan ynag lepas ..hot snagt produk ni..

Ikan Budu

Zoe Abigail Adamant said...

Wah banyak nya boleh guna.elok ni..kena beli ni


mitos-cantik-faktaauta

Norjarina said...

kat rumah saya pon mmg ada basic h. dah berbulan2 pakai tak hbis2 lagi. bila nak hbislah tak tahu. jimat sgt guna basic h nie..

http://anakummicomel.blogspot.com/

fisha hasan said...

Basic H Mm. Perlu ad. Setiap ruma.. Utk rendam sayur2 pun boleh..sental dindin. Bekas contengan pun boleh.Cegah Pelbagai Penyakit Dengan Hanya 1 Botol Penawar

supplement eshoppe said...

Dengan Basic H saya dapat berjimat sebab 1 botol basic H dapat guna membasuh sayur-sayuran, dapat guna untuk mencuci lantai, membersihkan kotoran di baju sekolah anak. setiap rumah wajib ada basic h

Nursimatun Md Yusof said...

Kak Tun pun peminat basic H ni. Biar apa orang kata, daku tetap setia... hihihi

Kisah Benar!!! Sembelit Ibu Muda Ketika Berpantang Undang Masalah Jiwa

syuhada salleh said...

Saya guna basic h setahun baru abis..memang jimat dan selamat ;)

CahayaUmmu Rizqi said...

memang suka basic h ini.. hanya beberapa titik sangat membantu menyahkan kotoran .. en husband senyum lebar bila baju dia bersih gitu :) tq basic h! heheh

http://cahayaummurizqi.blogspot.com/2014/11/kini-tiada-lagi-kotoran-degil-di.html

Ila Fyra said...

Memang banyak kegunaan Basic H ni. Ila dah siap-siap bancuh dan asingkan dalam bottle spray untuk kegunaan harian.

Jom Lawat Blog Raikankasih

asma el Kareem said...

Best basic H ni..jimat dan berbaloi

Tenaga Terlebih Tak Boleh Tidur

Post a Comment