love

title bar

Monday, November 24

Kebaikan Sustained Release Vitamin C Shaklee



Sustained Release Vitamin C Shaklee Unik dan Istimewa.....

 


Uools nak tahu tak kenapa ramai yang tergila-gilakan Sustained Release Vitamin C Shaklee ni???Maiii nabila nak cerita sedikit apa kepentingan Vitamin C kepada tubuh badan kita....

Tubuh kita memerlukan pengambilan vitamin C setiap hari kerana sifat vitamin C yang mudah larut dalam air menyebabkan badan tidak boleh menyimpan vitamin C.... Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam tempoh waktu tersebut Vitamin C 'bekerja' dengan sel-sel tubuh untuk meningkatkan keimunan dan juga meningkatkan fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain....

Vitamin C amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh anda yang mana vitamin C membina kolagen yang penting untuk melindungi tulang rawan, tendon, ligamen dan saluran darah... Selain itu pengambilan harian vitamin  C yang cukup membantu menyegerakan proses penyembuhan luka-luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi...


Berdasarkan banyak kajian yang telah dilakukan...tubuh kita memerlukan 500mg vitamin C setiap hari untuk untuk mencapai tahap kesihatan yang baik... Kita memerlukan vitamin C setiap hari kerana sel-sel tubuh manusia tidak mempunyai enzim guluno-lacton-oxidase yang diperlukan untuk menukar glukos kepada ikatan kimia 2-keto L-Guluno-lactone untuk hasilkan vitamin C... Tambahan vitamin c sering digunakan dan mudah rosak dalam tubuh... Oleh itu, Kita memerlukan vitamin c sama ada melalui makanan ataupun supplement.




Kebaikan Sustained Release Vitamin C Shaklee

  • Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain...

 

 

 

Kenapa saya mengesyorkan Sustained Release Vitamin C Shaklee kepada anda..???


Vitamin C shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid..
Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam... Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu..

Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil supplemen) kerana ianya tidak boleh disimpan di dalam badan...
 
Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

12 comments:

Niny fariza said...

Baru lepas pakai masker Vit c ni sabtu lepas..rasa cm jerawat kecut..:)

Multivitamin

Jasreena Zainal Abidin said...

Tak perlu suntik sana sini. VIT C adalah rahsia utk anda kekal cantik berseri..

Jom baca >>> Isyarat Kontraksi Awal. Ikuti Tips Kekal Selesa Semasa Braxton Hicks

Nik Azimah Awg Hamat said...

Vitamin C ni dah cukup untuk cantik dan sihat

SENDI SIHAT KELUARGA BAHAGIA

sicomel ayatulhusna said...

Vitamin C bilalah ku nak cuba diri mu...

atasi kebimbangan hamil selepas keguguran

Nursimatun Md Yusof said...

Memang best vita c ni kan... rugi sape yang tak cuba...

Mengapa Perlu Berhenti Merokok? Apa Kebaikannya Untuk Anda, Keluarga Dan Masyarakat?

nurulhuda sobari said...

Nak putih..makan vitamin c.
Nak tegang pun boleh makan vitamin c..
Nak kecutkan jerawat, tempek vitamin c..
Nak selsema epat2 makan vitamin c..
In sya Allah...

JommSihatDanCantik -> BAHANA UBAT DIET

Anmas Healthcare said...

jom cantik dan sihat dengan vita C ini :D


:: anmashealthcare.blogspot.com ::

Akak Vitamin said...

Vitamin c shaklee superb! Sebab tu ada je yang nak copy. Hati-hatilah memilih vitamin c di pasaran

asma el Kareem said...

Teringat di kala ketiadaan stok vitamin C suatu.ketika.dahulu.

Tips Kebahagiaan Rumahtangga

Syira Masyiramaro said...

Nak muka berseri ?vit c jawapanyya selain dr wudhuk

faezah mohd said said...

nak cantik jom dapatkan vitamin c

ieda dayah said...

suka sangat dengan vita c ni terutama bila buat masker.. masker alfalfa+vita c= kulit lembut gila.. mantoppsss..

8 PANDUAN MAKAN UNTUK KEKAL BERAT BADAN YANG SIHAT

Post a Comment