love

title bar

Thursday, November 27

Khasiat Dan Kelebihan Buah Delima


Khasiat Dan Kelebihan Buah Delima Yang Kita Tidak Tahu...!!!




Menurut kajian yang dijalankan oleh pasukan penyelidik di University of Edinburgh bahawa buah delima mempunyai keupayaan untuk mengurangkan lemak yang disimpan di sekitar perut....


Delima membantu untuk menghilangkan obesiti lemak, dan mengurangkan kebarangkalian pertumbuhan sel-sel adipos di perut mereka, dan membantu mengurangkan itu asid lemak dalam darah, yang dikenali sebagai yang “Neva”, dan merendahkan  tekanan darah, yang menghalang strok, serangan jantung, strok dan penyakit buah pinggang...

Para penyelidik menunjukkan terdapat faedah lain rawatan delima demam tinggi, sakit kepala, penglihatan, di mana jus delima digunakan pada kadar dua cawan sehari, dan yang mengendalikan masalah hidung dan mengaktifkan saraf dan kes keletihan dan menahan kesakitan....

Kelebihan Jus Delima Asli....

Khasiatnya yang tinggi dan kaya dengan zat sodium, riboflavin, tannins, poluphenols, anthocyanins, vitamin C, kalsium dan fosforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi melawan Penyakit Jantung, Tekanan Darah Tinggi, Lemah Tenaga Batin, Melambatkan Penuaan, Kanser Prostat, Kanser Payudara, Kanser Usus dan Leukimia...

Antara khasiat-khasiat lain yang menunjukkan kebaikan Jus Delima Asli 100% “Pomepure” bebas daripada campuran bahan pengawet....


Delima Mengurangkan Berat Badan....

Delima hebat dalam melawan lemak, sebagaimana ia menolong dalam proses pembawaan makanan kepada salur pencernaan, Ini akan memberikan badan anda mengurangkan peluang untuk mengumpul lemak dan membuatkan metabolisma badan menginkat... Sesiapa yang menggunakan delima akan sedar bahawa mereka akan berasa lebih ringan, bahan yang terkandung dalam delima itu berkesan dengan membersihkan sistem dan mengurangkan kembung yang tersimpan...


Delima Memberi dan Merangsang Tenaga batin...

Jus Delima kaya dengan antioksidan yang dapat meningkatkan pengaliran darah pada alat kelamin. Hasil kajian terkini mendapati segelas jus delima sehari berpotensi seperti pil viagra yang membantu dalam fungsi syahwat lelaki... “Jika anda rasa teman hidup anda tidak cukup bertenaga di bilik tidur, ini adalah jawapan kepada segala kebimbangan; berikan teman anda minuman jus delima” kata penyelidik...


Delima Mengurangkan Risiko Penyakit Kencing Manis


Jus Buah Delima sangat baik untuk pesakit kencing manis dan merendahkan risiko masalah jantung... Kajian terbaru mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan dapat merendahkan kebarangkalian atherosclerosis (pengerasan salur arteries)... “Dalam Jus Delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, dimana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan atherosclerosis.”


Delima Melindungi Otak Bayi dan Ibu Mengandung


Meminum Jus Buah Delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran... Jus Delima juga mengandungi ‘ptassium’ dimana ia dapat mengelakkan kekejangan kaki yang biasanya dihadapi oleh ibu mengandung apda waktu malam... Jus Delima dapat membantu untuk mendapatkan bayi yang sihat dan kulit yang cantik... Doktor mengesahkan bahawa ketidakcukupan asi folik (folate) boleh menyebabkan tiub saraf yang cacat seperti kerosakan pada tulang belakang dan sumbing pada lelangit bibir untuk bayi...


Delima Melawan Kanser Payudara


Kajian Penyelidik mendapati Jus Buah Delima dan minyak bijiannya dapat memusnahkan dan mengurangkan sel kanser payudara , kanser kulit dan kanser prostate serta mengekal tanpa menjejaskan sel sedia ada...


Delima Melawan Penyakit Jantung


Jus Buah Delima membantu melancarkan peredaran darah dalam badan... Antioksidan membantu membaiki kawasan sel yang rosak. Delima mengadungi ;flavanoids’ dan ‘polyphenols’ yang tinggi, antioksdian yang mampu melawan penyakit jantung dan kanser..



Delima Mengurangkan Batuk dan Asthma

Kandungan asid askorbik (vitamin C) yang tinggi apda buah ini merupakan ejen anti-radangan yang hebat... Ia akan mengurangkan bunyi dehitan pada pengidap asthma dan lelah...


Delima Membantu Menstabilkan Paras Kolestrol

Jus Delima akan membantu meningkatkan tahap kolestrol yang baik disamping menurukan kolestrol yang buruk... Tahap kolestrol buruk yang tinggi boleh membawa risiko penyakit berbahaya...


Delima Membantu Merendahkan Tekanan Darah

Jus Buah Delima mempunyai kandungan ‘phytochemical’ yang mendorong penerima serotonin dan estrogen, membaiki simptom tekanan dan tulang... Kandungan antioksidan pada delima juga mampu untuk mengurangkan pengumpulan sel darah kotor dan secara semulajadinya mengurangkan tekanan darah, faktor kepada pencegahan serangan jantung dan strok....




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

9 comments:

Akak Vitamin said...

Rupanya delima ni makan dengan bijinya sekali kan? Yang banyak khasiat sebenarnya pada biji. Ni pun husband yang share info kalau tak sampai sekarang tak tahu..

Nursimatun Md Yusof said...

Buah delima ni salah satu dari faveret kak tun ni.. memang suka sangat dengan rasanya... Thanks sharing this info dear...

Fungsi Dan Khasiat Kayu Manis Dalam Masakan Harian

ieda dayah said...

sedap buah delima ni, tapi sekarang susah nak dapat dan harganya pun mahal.. ibu hamil memang elok amalkan makan buah delima ni.. bagus untuk anak dalam kandungan..

MAKANAN MENCEGAH KEGUGURAN RAMBUT

Nik Azimah Awg Hamat said...

Saya suka sangat mkn buah delima

IDAMAN SETIAP WANITA

mama hantek said...

Laaa baru hari tu makan, tapi biji dibuang hihihhi thanks, byk juga khasiatnya ya

nurulhuda sobari said...

banyak sgt khasiat buah nie..

JommSihatDanCantik -> ADAKAH ANDA JUGA BEGITU??

Ila Fyra said...

Saya pun suka makan buah delima.
Jom Lawat Blog Raikankasih 

asma el Kareem said...

Tak pernah makan buah ni original selalu minum pati

Pertambahan Berat Badan Ketika Hamil

Syira Masyiramaro said...

Blend biji dan buah delima dan minum..rasa segar je badan.makan mcm tu je pun dh sedap

Post a Comment