love

title bar

Friday, November 14

Basic H Shaklee



Apa itu Basic H..???

Assalamualaikum...aryni nabila nak berkongsi mengenai pencuci serbaguna yang dibuat dari bahan organik, tanpa fosfat, bio-degrable, tiada toksik...Basic H banyak kegunaanya dan di belakang botolnya ada ditulis...Basic H banyak kegunaan nye taw...nabila share di bawah anty... :D

Kandungan utama Basic H adalah minyak jagung dan minyak kelapa...So terang-terang dah selamat dan semulajadi kan????



Pencuci







Apakah kegunaan Basic-H yang istimewa ini..


  • Mencuci dan membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia.
  • Mencuci dan membersih ikan, ayam, daging, makanan laut daripada bahan awet.
  • Mencuci dan membersih makanan basah seperti Mee kuning, kuehtiaw disebabkan daripada bahan pengawetnya.
  • Mencuci dan membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak).
  • Mencuci dan membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dan lain-lain.
  • Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dan lain-lain.
  • Mencuci dan membersih lantai serta alat permainan.
  • Menanggalkan gula-gula getah pada baju dan lain-lain.
  • Mengasah pisau.
  • Membersih dakwat pen pada tangan, baju dan lain-lain.
  • Menghapuskan kutu di atas kepala.
  • Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas.
  • Menghindarkan dan membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dan lain-lain.
  • Demam panas (sebelum berjumpa doktor).
  • Sakit gigi(kumur)
  • Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit).
  • Ulser dan mulut berbau.
  • Penyubur tanaman dan penggembur tanah.
  • Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dan lain-lain


Nak list lagi terlalu banyak  kegunaanya..Basic H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna taw....



Tahukah Anda ???

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan..



1 botol Basic H 475ml tapi leh tahan berbulan-bulan taw...setiap pengunaan hanya guna sedikit sahaja... :D





* Basic-H adalah double concentrated, jadi kena dilute atau larutkan dalam air terlebih dahulu....



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk sebarang pertanyaan tentang produk, bolehlah berhubung dengan saya seperti berikut: ✍ PM: Nabilla Illa ✐ Blog: http://nabillavittashoppe.blogspot.com ✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-9864913 Page: https://www.facebook.com/nabillavittashoppe ➲ COD Area: Kuantan, Pahang Delivery Seluruh Malaysia

23 comments:

ieda dayah said...

basic h ni sgt2 perlu ada di rumah, pelbagai kegunaan.. ida gunakan untuk basuh baju anak, basuh lantai rumah, basuh moto, basuhkan badan anak kalau demam.. banyak lah kegunaannya..

Nabilla illa said...

Yup...betul tu..basic h ni bnyk kegunaannye...1 botol leh tahan berbulan2 lak tu..mmg jimattt...

Nik Azimah Awg Hamat said...

Basic H wajib ada di setiap rumah...macam2 kegunaan..
sebotol memang tahan lama

makanan pintar untuk si manja

Niny fariza said...

Pembersih idaman untuk semau rumah..satu produk pelbagai kegunaan..

Jom Baca: Epidural Analgesia

Jasreena Zainal Abidin said...

banyak nya kegunaan basic h ni .. dah la jimat, satu rumah pun boleh pakai. i luv basic h!

nurulhuda sobari said...

Saya guna basic h tuk basuh botol susu anak, basuh cermin tingkap segala lah.hahaa..Basic H kan multipurpose. Memang menang memakai tau.

JommSihatDanCantik -> TUJUH SETENGAH BIJI OREN DALAM 1 TABLET

Syira Masyiramaro said...

Sy guna untuk cuci tingkap dan dinding tandas..tak perlu sental lama. Senang dan jimat masa. Lagi best, lepas masak kan bole buatkan dinding kotor, so dengan basic h takde dah kotor2
Resipi Puding Roti untuk Teatime or Supper

kecik sangat said...

Wah..best nye basic H nie,. Nak cuba lah..

rosnaziana said...

Basic h setiap rumah wajib 1..dengan kegunaannya 1001 kegunaan makanya dengan sebotol basic h mampu meringankan kerja2 surirumah tangga

Nebulizer Dengan MyImam

Nursimatun Md Yusof said...

Kak Tun pun pakai basic H ni... walaupun macam2 cerita pasal basic H ni ku dengar, Kak Tun tetap setia... hihihi


Tips Supaya Anak Cepat Bercakap

Nor Azimah said...

saya dah guna basic H nie...mmg best...paling best boleh hilangkan kesan marker pin kat dinding...yer laa anak2 suka buat mural kt dinding rumah...hiihih

Tips Mengatasi Sembelit Selepas Bersalin

ida rusyeela said...

Basic h ni superb kan..i loike

Jemput baca: Atasi Suami Isteri Gaduh Besar Dengan 5 Langkah Mudah

irene kass said...

Multipurpose cleaner yang perlu ada disetiap rumah.. boleh mencuci hampir apa saja..

sicomel ayatulhusna said...

Basic H memang serba guna...1 botol pelbagai kegunaan.

Akak Vitamin said...

Baru-baru ni basuh luka pun dengan basic h.. best.. tak peduh pun :)

nurul nurshida rosnan said...

Setiap rmah wajib ada bsic h ni.1001 kegunaan..

fisha hasan said...

Basic H juga boleh dgunakan buat antiseptic utk luka.. Tak pedih pun.. Kna bli utk rendam sayur2 ni..
CARA NAK TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH

nila anggraini said...

Basic h memang pembersih serba guna. Wajib ade di rumah anda. Membersihkan semua peralatan dapur dengan baik dan sesuai untuk tangan anda.


Bagaimana nak tahu kanak-kanak itu Hiperaktif

faezah mohd said said...

1001 kegunaan basic h ni...sangat jimat penggunaannya..rugi kalau xcuba

Ain Ridzuan said...

Memang dah dah jadi kegunaan wajib harian rumah ni..

Nabilla illa said...

ye betul tu..kat rumah nabila pon ada 1...memang wajib ada setiap rumah banyak kebaikannye

asma el Kareem said...

Benda wajib kena ada..sangat Serbaguna.. Suka bila rendam sayur jadi kembang semangkuk... Segar je..

Tips Elakkan Migrain Waktu Pantang

ismazira said...

1001 keguanaan basic h.setiap rumah wajib ada kerana dapat membantu menyenangkan kerja rumah..

Post a Comment